İndirim!

Kişisel Veri Aydınlatma Metni ve Açık Rıza Eğitimi

120 100 KDV Dahil

Sertifikalı Eğitim

Eğitim Türü
Video
Eğitim Süresi
1 saat 50 dakika
Eğitim Puanı
Kategoriler: Etiketler: Product ID: 3342

EĞİTİM İÇERİĞİ

2016 yılında yürürlüğe giren Kişisel Verilerin Korunması Kanunu(KVKK), veri sorumluları için birçok yükümlülük getirdi. Bu yükümlülüklerden en önemlisi ise veri sorumlularının aydınlatma ve açık rıza alma yükümlülüğüdür. Veri sorumluları tarafından aydınlatma yükümlülüğünün yerine getirilmesi için hazırlanan aydınlatma metinlerinin mevzuata ve Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından belirlenen rehberlere uygun olmaması halinde aydınlatma yükümlülüğü yerine getirilmemiş sayılmaktadır. Veri sorumluları tarafından ilgili kişilerden alınan açık rızaların hukuka uygun hazırlanmayan aydınlatma metinleri ile veya hukuka aykırı olarak alınması açık rızanın hiç alınmamış olması sonucuna yol açmaktadır.

Tüm bu durumlarda veri sorumluları için Kişisel Verileri Koruma Kurumu tarafından oldukça yüksek yaptırımlar belirlenmektedir. Bu eğitimimizde, veri sorumlularının kişisel veri aydınlatma metinlerini hazırlarken ve ilgili kişilerden açık rıza alırken  dikkat etmesi gerekenler, KVKK ve Kişisel Verileri Koruma Kurulu kararları doğrultusunda ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Ayrıca doğru ve yanlış kişisel veri aydınlatma metni örnekleri gösterilerek katılımcıların edindikleri bilgileri somutlaştırması amaçlanmıştır. KVKK kararları ile desteklenen anlatımlarla, hukukçular ve veri sorumlularının kişisel veri aydınlatma metinlerini hazırlayabilecek ve ilgili kişilerden açık rıza alırken dikkat etmesi gerekenler konusunda tam yetkin hale gelmesi amaçlanmaktadır.

Eğitim Başlıkları
  • KVKK'da Aydınlatma Yükümlülüğü
  • Aydınlatma Yükümlülüğünün Kapsamı
  • Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesi Sırasında Uyulması Gereken Usul ve Esaslar
  • Aydınlatma Metninin Özellikleri
  • GDPR'da Aydınlatma Yükümlülüğü
  • Aydınlatma Yükümlülüğünün İstisnaları
  • Kişisel Veri Aydınlatma Metni Örnekleri
  • KVKK'da Açık Rıza
  • Açık Rıza Olmaksızın Kişisel Veri İşleme Durumları
  • Açık Rızanın Şekli
  • Açık Rızanın Geçersiz Olduğu Haller
  • Açık Rızanın Süresi
  • Çocukların Açık Rızası
  • Örneklerle Açık Rıza
  • Örnek KVKK Kararları

29.01.2021 tarihli canlı eğitime ilişkin video kaydıdır.

Eğitim sırasında katılımcılar tarafından sorulan sorular:

1- İş başvurusu aldığımız kariyer sitelerinden edindiğimiz kişisel veriler için aydınlatma formu imzalatmalı mıyız?

2- E-posta göndermemiz halinde yurtdışına aktarım yapmış oluyor muyuz?

3- Aydınlatma metinlerinde kişisel verilerin aktarıldığı yerleri tek tek ve isimle belirtmeli miyiz?

AV. SABİRE SANEM YILMAZ, LL.M.

2016 yılından itibaren kişisel verilerin korunması alanında çalışmaktadır. Kişisel Verilerin Korunması alanında birçok eğitim vermekte, bu alanda seminer ve programlarda konuşmacı olarak yer almaktadır. Tıp Alanında Kişisel Verilerin Korunması isimli kitabı bulunmaktadır.

Eğitmen hakkında detaylı bilgiye http://www.sanemyilmaz.av.tr/ adresinden ulaşılabilir.

Yorumlar

Henüz inceleme yapılmadı.

Sadece bu ürünü satın almış olan müşteriler yorum yapabilir.

Minimum 4 characters
E-bültenimize üye olun, hukuk alanında son gelişmeler ve güncel eğitimlerimizden haberdar olun.
This is default text for notification bar